Lohi tai kirjolohi appelsiinikastikkeella

Lohi tulee Hätälän Oulun tehtaalle suoraan Pohjois-Norjasta, ja nopeimmillaan matka kestää vain 8–12 tuntia. Myös kirjolohen hankimme mahdollisimman läheltä, Suomesta ja muista Pohjoismaista.

Ainesosat :

100 henkilölle

Hätälä Kirjolohi- tai lohifilee annospaloja       

Kastike:

0,44 kg  Soijakastike                                                                       

0,01 kg Mustapippuri, rouhittu                                                     

3,2 kg Purjosipuli, viipale, tuore                                                   

8,0 kg  Appelsiinitäysmehu                                

0,16 kg  Kalaliemijauhe                                       

0,56 kg  Ohratärkkelys                                        

0,05 kg Ruokasuola                                                                         

4,0 kg Ruokakerma 15 % 1 l UHT laktoositon                           

0,32 kg Ruokaöljy                                                                           

0,48 kg Smetana, laktoositon                             

0,12 kg Sitruunamehutiiviste                                                         

Valmistus:                                                                                                                                                 

Lado annospalat 65 mm GN-vuokaan. Mausta soijalla ja mustapippurilla.

Kypsennä kiertoilmauunissa 150 °C:ssa noin 20 - 25 minuuttia.

Kastike: Kuullota purjoviipaleet öljyssä. Lisää appelsiinimehu ja kalaliemijauhe. Hauduta 10 minuuttia. Suurusta ohratärkkelyksellä. Lisää suola, sitruunamehutiiviste, kerma ja smetana. Tarkista maku. Tarjoile kirjolohi ja kastike erikseen.