Lähiruokaa ja pohjoisia makuja

Lähiruoka tarkoittaa Palvelutukku Pohjoiselle paikallisia tuotteita, tuoreutta sekä oman alueen työllistämisen edistämistä. Yhteistyö paikallisten viljelijöiden ja tuottajien kanssa on meille erittäin tärkeää. Lähituottajien myötä pystymme tarjoamaan aitoa, laadukasta ja vastuullisesti tuotettua ruokaa pohjoissuomalaisille ammattikeittiöille.

Tutustu vuoden 2022 satokausiennusteeseen TÄSTÄ.

Koivulan kotijuustola

Koivulan Kotijuustolassa valmistetaan maukasta lähiruokaa oman tilan maidosta. Muhoksella toimiva Kotijuustola perustettiin vuonna 1993. Nykyiset yrittäjät ovat lähiruoan tuottajia jo…

Alamäen vihannes

Salaattien kasvattaminen avomaalla auringonvalossa ja oikeassa mullassa kahden joen välisessä alavassa maassa tuovat niihin kokoa ja makua. Arto Hillilän ja…

Hätälä

Hätälä Oy:n tarina sai alkunsa, kun Juho Isohätälä alkoi myydä kalaa Oulun torilla vuonna 1938. Nykyään Hätälän perheyritys on moderni…

Metsäpellon Mansikat

Metsäpellon Mansikat tuottaa tuoretta mansikkaa alkukesästä loppusyksyyn ruokapöytien herkutteluhetkiin, välipalaksi, evääksi, lisukkeeksi, juomiin, ruokiin, leivonnaisiin tai vaikka säilöttäväksi talven varalle. …

Mikon Luomuperuna

Peruna-aterian makuun ja onnistumiseen luomuperunalla on suuri vaikutus – kokeilemalla huomaat eron! Mikko ja Lea Karjula viljelevät luonnonmukaisesti eri perunalajikkeita…

Pekka Vähänen

Ruokaperunan viljelyllä Tyrnävällä on pitkät perinteet. Tyrnävä on muinaista merenpohjaa, joten sen kivettömät hietaiset maat sopivat hyvin perunan viljelyyn. Pitkät kesän…

Pulla-Pirtti

Leipomo-konditoria Pulla-Pirtti on oululainen perheyritys, joka aloitti toimintansa vuonna 1958 Oulussa Aleksanterinkadulla. Aivan yrityksen alkutaipaleella Pulla-Pirtissä työskenteli kuusi leipomoalan ammattilaista. Kasvun myötä…

Tervakankaan Peruna

Kotimainen peruna, jos mikä, on lähiruokaa parhaimmillaan. Se on suomalaisille tuttu tuote kotoa, koulusta sekä ravintoloista. Aidoimmillaan peruna on ekologista…

Tuorilan Puutarha

Tuorilan Puutarha sijaitsee Pohjanlahden rannalla, Himangalla. Kolmen sukupolven puutarhalla on jo yli 50 vuoden kokemus vihannesviljelystä. Yrittäjä: Timo Tuorila Tällä…

Viskaalin tila ja teurastamo

Viskaalin on Oulun seudulla toimiva lähellä, puhtaasti ja eettisesti tuotettuun lihaan erikoistunut yrityskokonaisuus, johon kuuluvat Viskaalin tila, teurastamo ja lihanjalostamo, tukkumyynti…

Rönkä

Rönkä on perheyritys, joka haluaa vahvistaa pohjoissuomalaisen lihan hyvää mainetta. Kemissä sijaitsevan päätoimipaikan lisäksi Röngän tiloihin kuuluu Ranualla toimiva poronkäsittelylaitos…

Tyrnävän mylly

Tyrnävän mylly jalostaa ohraa, ruista, kauraa ja vehnää. Käytetty vilja on pääosin myllyn omalla tilalla kasvatettua. Yrittäjä: Janne Matinlauri Tyrnävällä…

Chocosomnia

Suklaakonvehdit ja -levyt valmistuvat monivaiheisina taidokkaina käsitöinä ChocoSomniassa. Suklaat sopivat yhtä lailla arjen pieneksi luksukseksi kuin juhlistamaan suurempaakin tärkeää tilaisuutta. …

Kala-Kalle

Kala-Kalle on tunnettu maistuvista säilykkeistään. Vuonna 1992 perustettu Vähäsarja Oy toimii meren rannalla Kalajoella. Perheyrityksessä valmistetaan tuotteita vain parhaista raaka-aineista….

Simon Peruna

Simon Perunan takana on kolme simolaista perunanviljelijää. Yritys on erikoistunut Lapin puikulaperunaan. Viljelijät: Sakari Huttula, Leevi Lammassaari ja Risto Sankala…