PUOLUKKA-MASCARPONEBRITA

Reseptin kaikki tuotteet on tilattavissa meiltä!

Ainesosat :

Pohja

250 g voita
180 g sokeria
4 kpl kananmunankeltuaisia
200 g vehnäjauhoja
12 g leivinjauhetta
200 g maitoa 

Marenki

4 kpl kananmunanvalkuaisia
260 g sokeria
2 tl vaniljasokeria 

Täyte

500 g Puolukka-mascarponerahkaa, tuotenumero 6898

Päälle

kermavaahtoa
puolukoita
mantelilastuja

Resepti

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.

Lisää keltuaiset ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon vuorotellen siivilöityjä jauhoja ja maitoa.

Jaa taikina kahdelle pellille saman kokoisiksi pyöreiksi kakkupohjiksi.

Paista 180 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

 

Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeri muutamassa erässä valkuaisten joukkoon.

Vatkaa marenki kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki pohjan päälle ja jatka paistamista n. 15 minuuttitia kunnes, pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä.

 

Täytä britakakku Puolukka-mascarponerahkalla. Viimeistele kermavaahdolla, puolukoilla ja mantelilastuilla.