PUOLUKKA-MASCARPONEBRITA

Reseptin on kehittänyt Ruokamies Joonas Hämäläinen yhteistyössä Palvelutukku Pohjoisen kanssa. Reseptin kaikki tuotteet on tilattavissa tukustamme

Ainesosat :

Pohja

 

250 g voita

180 g sokeria

4 kpl kananmunankeltuaisia

200 g vehnäjauhoja

12 g leivinjauhetta

200 g maitoa

 

Marenki

 

4 kpl kananmunanvalkuaisia

260 g sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Täyte

 

 500 g Puolukka-mascarponerahkaa, tuotenumero 6898


Päälle

 

kermavaahtoa

puolukoita

mantelilastuja

Resepti

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.

Lisää keltuaiset ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon vuorotellen siivilöityjä jauhoja ja maitoa.

Jaa taikina kahdelle pellille saman kokoisiksi pyöreiksi kakkupohjiksi.

Paista 180 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

 

Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeri muutamassa erässä valkuaisten joukkoon.

Vatkaa marenki kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki pohjan päälle ja jatka paistamista n. 15 minuuttitia kunnes, pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä.

 

Täytä britakakku Puolukka-mascarponerahkalla. Viimeistele kermavaahdolla, puolukoilla ja mantelilastuilla.