POHJOISEN JUUSTOISET PANNUPIHVIT & RATATOUILLE

Reseptin on kehittänyt Ruokamies Joonas Hämäläinen yhteistyössä Palvelutukku Pohjoisen kanssa. Reseptin kaikki tuotteet on tilattavissa tukustamme

Ainesosat :

2 kg Ratatouille-kasvissekoitusta, tuotenumero 9025

suolaa

mustapippuria

timjamia

3 kg Viskaalin jauhelihaa

500 g Kuusamon juustocremeä

3 kpl sipulia

6 kpl valkosipulin kynsiä

1 l kuohukermaa

6 dl korppujauhoja

6 kananmunaa

60g suolaa

Resepti

Kuumenna pannussa öljy keskilämmöllä ja paista kasviksia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita kasvikset uunivuokaan ja revi muutama oksa timjamia kasvisten päälle.

Kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Leikkaa sipulit hienoksi ja kuullota pannulla tilkassa öljyä, kunnes sipulit ovat saaneet hiukan väriä ja pehmenneet. Anna jäähtyä.

Sekoita korppujauhot, kerma ja kananmunat. Anna turvota muutaman minuutin ajan.

Sekoita kaikki ainekset juustocremeä lukuun ottamatta massaksi ja anna massan vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia.

Laita juustocreme pursotinpussiin helpottaaksesi annostelua.

Muotoile vetäytyneestä massasta 150 g palloja.

Painele pallot kevyesti ohuiksi pihveiksi käsien välissä ja annostele keskelle pihviä juustocremeä. Taita pihvit kiinni ja muotoile pannupihvit niin, että juustocreme pysyy pihvin sisällä.

Kypsennä pihvit 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kypsiä.