LOHTA ´TERIYAKI´ & ASIAN BRASSERIE KASVIKSIA

Reseptin on kehittänyt Ruokamies Joonas Hämäläinen yhteistyössä Palvelutukku Pohjoisen kanssa. Reseptin kaikki tuotteet on tilattavissa meiltä.

Ainesosat :

2 kg Asian Brasserie-kasvissekoitusta, tuotenumero 9044

4 kpl kevätsipulia

300 g ituja

mustapippuria

suolaa

 1 kpl lohifile

teriyaki-kastiketta (katso ohje)

seesamin-siemeniä

chiliä

kevätsipulia

 

Kastike

 

1 dl soijaa

1/4 dl seesamiöljyä

3 tl sokeria

 

Teriyaki-kastike

 

2 dl vettä

2 dl sokeria

4 rkl sakea

2 dl vähäsuolaista soijaa

2 rkl maizenaa

Resepti

Leikkaa kevätsipuli siivuiksi ja sekoita puolet kevätsipuleista Asian Brasserie-kasvissekoituksen joukkoon pakissa. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja sekoita kastike hyvin kasvisten joukkoon.

Mausta lohi kevyesti suolalla ja valele teriyaki-kastikkeella. Anna maustua n. 1 h ennen kypsentämistä. Lisää tarvittaessa teriyaki-kastiketta ennen paistamista.

Laita lohi kasvisten päälle uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää.

 

Teriyaki-kastike

Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, sake ja soija. Keitä miedosti poreillen 10 minuuttia.

Sekoita maizena tilkkaan kylmää vettä ja lisää kastikkeen joukkoon ohuena nauhana. Anna kuplia pari kertaa ja nosta kastike jäähtymään.

Ylimääräinen kastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän.