Porkkanakakku 1/1 GN

Reseptin on kehittänyt Ruokamies Joonas Hämäläinen yhteistyössä Palvelutukku Pohjoisen kanssa. Reseptin kaikki tuotteet on tilattavissa meiltä.

Ainesosat :

Kakku

1 kg              Kasvishovin porkkanasosetta, tuotenumero: 9503

1 kg               sokeria

800 g            rypsiöljyä

14 g              kanelia

18 g              ruokasoodaa

18 g              suolaa

900 g            vehnäjauhoja

6 kpl             kananmuna

Kuorrute

300 g            voita

225 g            sokeria

400 g            tuorejuustoa

1 kpl             vaniljatanko

Koristeluun

150 g            saksanpähkinöitä

Resepti :

Kakku:

Poraa sauvasekoittimella porkkanasose, sokeri ja rypsiöljy tasaiseksi massaksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanasoseen joukkoon huolellisesti sekoittaen.

Lisää lopuksi kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.

Paista GN-vuoassa 160 asteessa n 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää keskeltä.

Kuorrute:

Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi siemenet sokerin joukkoon.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeahksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.

Anna kuorrutteen vetäytyä n 30 minuuttia jääkaapissa ennen porkkanakakun täyttämistä.

Koristelu:

Paahda pähkinät 180 asteissa uunissa 5-8 minuuttia.

Murskaa pähkinät kevyesti käsin ennen koristelua.